På drift

PÅ drift, 2019
PÅ drift, 2019

Att veta mycket om en plats tycker jag gör resandet ännu roligare. En vanlig grusväg i Oregon blir genast mer spännande om man vet att här, just här levde Bhagwan-sekten i sina röda kläder och obegripliga religion.

Och det snöklädda berget där borta i norra Kalifornien är så stiligt att se. Men när man vet att massor av människor slagit sig ner där i närheten för att berget är heligt och att de anser att osynliga människor bor inne i berget, ja då blir det ännu mer fascinerande.

Och den stilla Missourifloden i norra Montana där Lewis och Clarke tog sig fram på sin färd tvärs över västra USA för tvåhundra år sen. De gick, red och paddlade många hundra mil och skrev noga ned allt de såg. Pennan, papperet och geväret var deras viktigaste resebagage. Och utan sin guide Sacagawea som följde med med sin nyfödde son på ryggen hade resan inte gått lika bra.

Överallt i västra USA finns skyltar och information om historiska händelser. Och vi har svängt av vid väldigt många.

Broderiet På drift föreställer en plats som Lewis och Clarke kallade Gates Of The Mountains. Det är en underbart vacker plats som inte förändrats mycket på två hundra år.  Tanken svindlar.

Det finns absolut något man kan kalla platsmagi. Tror att alla känner den ibland.

18. juni 2021 av TeresaAdm
Kategorier: Broderier | Kommentarer inaktiverade för På drift